Alla kan rita, föreläsning och workshop – Sveriges Talare

Knäck koden, ett par timmar senare kan du rita vad som helst i hela världen. Allt du ritar behöver inte bli tavlor. Rita kan du göra för att tänka, forska, förstå, se samband, sälja, förklara, utveckla, förvåna, upptäcka, problemlösa, marknadsföra, kommunicera, leda…

majapånäset-graphicrecorder

Om jag kliver in på en arbetsplats idag och frågar hur många som kan rita så räcker bara ett fåtal upp handen. Om jag kliver in på dagis och ställer samma fråga, ja då vet du svaret. Alla kan rita.

Vad händer på vägen? Vi börjar betrakta något som fint och något annat som fult. Bildskapande är plötsligt ett område som tillhör bara ett ytterst fåtal utvalda. Allt annat här i världen kan man ägna sig åt på olika nivåer och med olika syften.

Vi kan spela tennis för skojs skull, för att det är en skön vardagsmotion men utan att för den skull vara proffs. Men bildskapande är bara  till för att skapa ”fina” bilder som vi kan rama in och sätta på väggen. När det egentligen är ett språk.

maja-på-näset-workshop-ritakurs-mötesritare-graphicrecorder-föreläsare

Du gestikulerar för att förstärka det du säger – du ritar alltså redan. Jag hoppas av hela mitt hjärta att mina workshops ska ge dig mod att återta bildspråket och rita i din vardag. För roligare måndagsmöten, alla kan rita.

maja-på-näset-workshop-ritakurs-mötesritare-graphicrecorder-föreläsare

Maja På Näset
illustratör, mötesritare, filmtecknare
pedagog, kommunikatör och projektledare
föreläsare & workshopledare
Välkommen att boka mig på Sveriges Talare
eller på hej@majalarsson.se