ALLA KAN RITA

Alla-kan-rita-maja-larsson

Sen blir vi vuxna och får för oss att vi inte kan rita
Frågar jag på dagis hur många som kan rita så kan alla rita. De flesta sträcker upp två händer i luften! Sen blir vi vuxna och får för oss att vi inte kan rita. Jag är orubbligt övertygad om att alla kan rita. Rita är ett språk. Du gestikulerar – alltså ritar du.

Kvicka streckgubbar hjälper dig facilitera möten
Kvicka streckgubbar och tydliga, enkla symboler är något som alla kan lära sig att rita! Du kommer framstå som både roligare, modigare och smartare när du struntar i att klicka igång den där presentationen för hundrade gången och istället greppar pennan och möter din publik.

alla-kan-rita-maja-larsson

Lätta på trycket i hjärnkontoret
Rita kan du göra för att förklara, tänka, berätta, prova, utforska, kommunicera, sälja, leda, göra uttryck av alla intryck och på så vis också lätta på trycket där uppe i hjärnkontoret. Du kan också rita för att det är roligt. Frågar du mig så hävdar jag bestämt att roligt och resultat är bästa vännerna. 

Handbok – Alla kan rita
Med min handbok ”Alla kan rita – enkla symboler” lär du dig att rita vad som helst i hela världen genom bildernas alfabet. Med fyrkanten, cirkeln, triangeln, strecket och pricken kan du forma alla bilder. Fokus ligger på så få streck som möjligt. Det här gör dig kvick som attan och passar väl om du ska rita för att facilitera möten. 

En förhandsvisning av boken hittar du hos Eget Förlag.

eget-forlag-logo-rgb-miniatyr

alla-kan-rita-symboler-maja-larsson-framsida
Köpa boken?
Vill du köpa boken nu med detsamma? Vad glad jag blir! Den är i A6-format, passar finfint i bakfickan. Swisha 120:- st ( porto är inräknat i priset) ange namn och adress till 123-488 04 64

Tre ritakurser online
Moderskeppet har jag nu tre online ritakurser, den senaste hör ihop med boken: 

Sedan jag såg din första kurs på Moderskeppet för många år sedan har jag i princip aldrig gjort en powerpoint (eller ja, det händer väl att jag startar powerpoint/keynote men då är det mina bilder jag visar). / Björn Lindell, People, Culture & Learning @ Edument

maja-larsson-alla-kan-ritaNär du ritar dig genom kurserna och ”läser” boken ( få ord många bilder) så får du bland annat lära dig:

  • Bildernas alfabet
  • Rita kvickt med få streck
  • Förenkla det komplicerade
  • Rita enkla symboler
  • Texta tydligare
  • Flöden och strukturer för bildkommunikation
  • Översätta texter till ritade bilder
  • Översätta foton till ritade bilder
  • Bygga upp ditt personliga symbolbibliotek
  • Att arbeta stort

Föreläsare och workshopledare
Jag håller skräddarsydda ritakurser ute på företag runt om i hela landet och via DandyPeople

Vill du veta mer? Maila
maja-larsson-alla-kan-rita

Fotograf: Petra Vikner