Allmännyttan mot 2030 – graphic recording

allmännyttan2030-sabo-maja-larsson-graphicrecorder allmännyttan2030-sabo-maja-larsson-graphicrecorder

Ett av de jobb jag avslutade innan sommarvindarna svepte bort mig, var graphic recording på konferensen ”Allmännyttan mot 2030” tillsammans med Joakim Jardenberg och SABO. En konferens om framtidens boende! 

Joakim Jardenberg var moderator och det var, trots att vi känt till varann under ett gäng år, första gången vi arbetade tillsammans. Och vad ska jag säga, Joakim är en sån klippa. Det är varmt och mänskligt när han kliver in i ett rum. Det är liksom ett lugn runt honom som jag tycker mycket om. Det sprider sig till alla! En trygg och väl förberedd moderator gör såklart att jag som graphic recorder får ett tydligt uppdrag och det borgar också för att jag kan leverera mitt bästa.

Jag arbetade såhär 

  • digitalt: på iPad Pro i appen Procreate
  • analogt: några stora anteckningsark för deltagarna var förberedda innan konferensen och prydde väggarna runtom lokalen
  • iPad’en var inkopplad så allt jag ritade visades i realtid runt om på skärmar i lokalens tak

Här pysslar man med äkta möten mellan människor och det är fint

Jag är väldans nöjd med den här dagen, det härliga gänget från SABO fyllde lokalen och det fanns rakt igenom så mycket hjärta i konferensen. När man kokar ner det, som man ju gör med graphic recording, när man filtrerar ut essensen i ett samtal, när det allra viktigaste får stå i fokus så blir det så tydligt. Vad det är man egentligen pysslar med. Och här, här pysslar man med äkta möten mellan människor. Och det är fint. Jag tycker om på riktigt. Och fint. Då blir världen lite, lite bättre. Och vad är det annars för mening med alltsammans? Lite av en stjärnkikardag om framtidens boende. En spaning framåt i tiden, vad för behov kommer vi ha, och vilka möjligheter det kan komma att finnas. Vill du veta mer om ”Allmännyttan mot 2030” så kan du se filmen nedan och läsa mer här.

IMG_5603 allmännyttan2030-sabo-maja-larsson-graphicrecorder allmännyttan2030-sabo-maja-larsson-graphicrecorder