Maja ritar live i Bingolotto | teveinspelning

Det här året börjar så fint med teveinspelning! Jag älskar att testa nya format och det här var ju, som jag hade väntat mig – hur roligt som helst.

maja-ritar-bingolotto-rickard-olssonSå jag mötesritade alltså i Bingolotto tillsammans med Rickard Olsson som så generöst bjöd in mig efter vi jobbat ihop under förra året på en större konferens. Bingolottos premiäravsnitt för året sändes i söndags kväll från TV4 och Warner Bros inspelningsstudio i Gamlestadens Fabriker i Göteborg. Jag klev in i en riktig lekstuga med härliga, snälla och glada människor överallt. Proffsigt in i minsta detalj. Jag blev så väl omhändertagen på alla de sätt och vis. 

Läs Mer

Alla kan rita, föreläsning och workshop – Sveriges Talare

Knäck koden, ett par timmar senare kan du rita vad som helst i hela världen. Allt du ritar behöver inte bli tavlor. Rita kan du göra för att tänka, forska, förstå, se samband, sälja, förklara, utveckla, förvåna, upptäcka, problemlösa, marknadsföra, kommunicera, leda…

majapånäset-graphicrecorder

Läs Mer

Film för SAAB

Förra året rundade jag av med en tio minuter lång filmproduktion för SAAB och We Are The Story Doers. Filmen kommer visas internt på SAAB i 100 länder runtom i världen så det här var ju ett riktigt toppuppdrag igen, jag är väldigt glad för förtroendet. Filmen har fått ett extra snäpp upp kvalitetsmässigt i och med mitt nya samarbete med klipparen och animatören Theodor Lundqvist. 

Nedan lite stillbilder från produktionen om du är nyfiken, och ett smakprov från filmen! ”The safety of future – in what world will SAAB be operating tomorrow?”

Läs Mer

Reportage i Vårt Uppsala – om rörelse och kreativitet

En dag i maj förra året blev jag och min sambo Pa Sandberg intervjuade av Vårt Uppsala. Om rörelse och kreativitet. Om fötter och händers möjligheter. Lite bilder och hela reportaget som pdf hittar du också här nedan. 

Vad händer om man ifrågasätter sina inbitna vanor som att ta på sig sina skor? Möt Barfota-Pa och Maja På Näset som lever som de lär, vågar att överbrygga sina rädslor och lyssnar på sitt inre…

Läs Mer

Graphic recording | VOLVO Leadership Summit 2017

I september mötesritade jag tillsammans med VOLVO!

VOLVO CE Leadership Summit 2017 fanns jag på plats, riggad bredvid teknikerna och med min iPad Pro inkopplad till den stora skärmen i konferenssalen i Gothia Towers, Göteborg.

Läs Mer

Intervju i UNT – mötesritaren Maja

I höstas blev jag intervjuad i Uppsala Nya Tidning. Här hittar du pdf’en om du är nyfiken på att läsa om mitt mötesritande – där alla i rummet skapar och äger bilden genom min hand. 

… Men det är inte den sedvanliga presentationen i PowerPoint eller svartvita dokument med företagets logotyp. Istället är det färggranna städer och tecknade figurer som lyser upp hennes hem. När Maja inte är i sin ateljé står hon inför en publik på allt från ett tiotal till tusen personer. Hennes jobb är att anteckna åt företag på möten och konferenser – genom att rita. – När vi jobbar med allt mer abstrakta uppgifter behöver vi se något konkret som visar att vi faktiskt har gjort någonting. Om jag kan visualisera vad man har pratat om på ett möte blir det väldigt tydligt att man har hunnit gå igenom otroligt mycket på kort tid. Dessutom fäster det mycket bättre i minnet om vi både kan se och höra, säger Maja Larsson. 

Läs Mer

Illustrerad årsredovisning Lunds Stift

Tidigt i våras hälsade jag på en dag vid Lunds Stift. Med penna och papper som graphic recorder såklart, och jag ritade bland annat till geniet Bob Hanssons föreläsning. Eller kanske mer föreställning. Några veckor därefter fick jag med dessa mötesanteckningar som utgångspunkt i uppdrag att illustrera omslag till årsredovisningen.

Som underlag fick jag ett gäng A4-or text och i det letade jag nycklar. Lunds Stift gav mig också en liten lista på önskemål i bilderna. Och – såhär blev det.

Läs Mer

Etiketter, väggutsmyckningar och skyltar till PriMaten

I Uppsala finns den godaste restaurangen PriMaten som drivs av Lars Fahlén. Ekologiskt, lokalproducerat och säsongsbetonat är Primatens hjärta, och något som också ligger mig nära. Därför värderar jag det här samarbetet så mycket. Jag älskar att rita ( såklart) men när jag får göra det samtidigt som jag gör lite gott för världen, ja då blixtrar det lite extra om pennan och idéerna.

Jag har tillsammans med Lars tagit fram ett nytt manér för restaurangen. Jag har skapat handritade bilder på råvaror som restaurangen använder. En enkel, sparsmakad stil med en fräsch färgpalett hämtad från allehanda goda grönsaker, bär och frukt, en oändlig inspirationskälla.

Läs Mer

Graphic recording – Norrbottens Läns Landsting

Innan sommaren tog vid reste jag upp till Luleå och träffade personal från Norrbottens Läns Landsting. Jag stöttade workshop-ledaren och gruppernas arbete runt visioner inför 2035 – med ritade bilder. Såhär såg arbetet ut.

Jag ritade i appen Procreate på min iPadPro. Med iPad’en hade jag möjlighet att röra mig runt bland grupperna under dagen. Och sedan, vid summeringarna i helgrupp, kunde jag enkelt koppla upp mig till projektorn så vi tillsammans kunde ta del av bilderna, mötesanteckningarna och ha dessa som stöd vid diskussionerna. En del summeringar gjorde jag också live, alltså jag ritade under samtalets gång med iPad’en inkopplad till projektorn.

Läs Mer