Illustrerad årsredovisning Lunds Stift

Tidigt i våras hälsade jag på en dag vid Lunds Stift. Med penna och papper som graphic recorder såklart, och jag ritade bland annat till geniet Bob Hanssons föreläsning. Eller kanske mer föreställning. Några veckor därefter fick jag med dessa mötesanteckningar som utgångspunkt i uppdrag att illustrera omslag till årsredovisningen.

Som underlag fick jag ett gäng A4-or text och i det letade jag nycklar. Lunds Stift gav mig också en liten lista på önskemål i bilderna. Och – såhär blev det.

Jag ritade på iPad, först skisser som blev godkända i steg två och sen renritat och färgsättning. Via iPad’en delar jag busenkelt bilderna med inblandade i projektet, AD/ grafiker och uppdragsgivare t.ex. Jag kan dela det varifrån som helst. Från kohagekontoret när jag är ute med hundarna, eller från skogen om jag vill jobba från en stubbe. Eller kanske från en klippa vid havet. Jag borde jobba oftare vid havet, det känner jag allt.

lundsstift-maja-pa-naset-arsredovisning-illustration.psd lundsstift-maja-pa-naset-arsredovisning-illustration2