Level the playing field – film för Wiminvest och Stockholms Handelskammare

Filmproduktion för Wiminvest, Stockholms Handelskammare och SWAN (Swedish Women in Arbitration Network) för projektet LEVEL THE PLAYING FIELD.

Ett projekt som syftar till att kvinnliga delägare ska lyftas i advokatbranschen.

Filmproduktionen
Filmen är producerad under en dag, i min ateljé. Wiminvest skickade mig manus och speaker. Vi bollade ett bildmanus ett par vänder över telefon och därefter tecknade jag mig igenom filmen på min Wacom Cintiq 24 Hd Touch och spelade in skärmaktiviteten.

wiminvest-film-maja-på-näsetJag ritar och spelar in, klipper, ritar och spelar in, klipper. Ett arbete som kräver total närvaro för att det ska bli bra.

Det är lite av ett pussel där jag lägger en bit i taget, men samtidigt försöker ana helheten och se slutprodukten. Och jag älskar utmaningen att arbeta med flera medier på samma gång. Att synka ljud, musik och bild på bästa sätt.

Asså Maja!!!!! Kärleken jag hyser för din kreativitet & professionalitet är större än du anar! – Sofia Falk, VD Wiminvest


Kanske ska något vändas upp och ner

Den här typen av produktion gör jag gärna i ett enda långt svep och som bäst blir det när uppdragsgivaren ger mig det fulla förtroendet att lösa det kreativa. Som Sofia Falk, VD på Wiminvest alltid gör. Även om vi har ett bildmanus att utgå ifrån kräver filmskapandet ibland lösningar just där och då – mitt i själva skapandet – för att det ska bli riktigt bra. Lösningar jag omöjligt kan se i skisstadiet. Idéer och kopplingar, röda trådar eller gröna för den delen. Eller orange. Kanske ska något vändas upp och ner. Eller plötsligt behövs det en stjärna på ett tak. Det är en del i den kreativa processen. Och att ha en uppdragsgivare som förstår det… ja, det gör att jag kan ge så mycket mer.

Glad och tacksam är jag som får vara en liten del i det här viktigt-på-riktigt-projektet LEVEL THE PLAYING FIELD. Filmen ser du nedan. Där hittar du också en länk till artikel i dagens SvD!

LEVEL THE PLAYING FIELD

”Kvinnliga delägare ska lyftas i advokatbranschen”