Maja ritar live i Bingolotto | teveinspelning

Det här året börjar så fint med teveinspelning! Jag älskar att testa nya format och det här var ju, som jag hade väntat mig – hur roligt som helst.

maja-ritar-bingolotto-rickard-olssonSå jag mötesritade alltså i Bingolotto tillsammans med Rickard Olsson som så generöst bjöd in mig efter vi jobbat ihop under förra året på en större konferens. Bingolottos premiäravsnitt för året sändes i söndags kväll från TV4 och Warner Bros inspelningsstudio i Gamlestadens Fabriker i Göteborg. Jag klev in i en riktig lekstuga med härliga, snälla och glada människor överallt. Proffsigt in i minsta detalj. Jag blev så väl omhändertagen på alla de sätt och vis. 

Maja ritar Bingolotto from Maja Larsson on Vimeo.

Kärnan
Jag vill alltid hitta kärnan i mina uppdrag. Vad det hela handlar om – egentligen. Vad göms där bakom agendan? Vad ska kännas? Och det handlar alltid, alltid om människor. Och att göra något meningsfullt. Samma sak med Bingolotto såklart. 

Ett viktigt samhällsprogram. Lyckligt folk. Smaka på den summan! Ja… det är mycket hjärta i den här bilden! / Rickard Olsson summerar bilden i slutet av programmet. 

maja-ritar-bingolotto-rickard-olsson

Hur ritar man Bingolotto? 
De förberedelser jag gjorde inför det här uppdraget förutom att plocka upp färgpaletten och ladda med skog och vila hemma i Skuttunge, var just att fundera kring vad Bingolotto egentligen handlar om. De här orden fann jag då: 

 • Tillsammans
 • Familj
 • Föreningsliv
 • Hålla drömmen levande
 • Alla kan bli stjärnor
 • Chansen
 • Spänningen
 • Trevligt
 • Varmt
 • Tryggt
 • Skratt
 • Bingo – där satt den! 
 • Samhälle
 • Staden och landsbygden

Jag handritade logotypen och lotten för att skapa igenkänning men ändå få just den handritade känslan. För du vet, det är något med det inte helt tillrättalagda som fångar oss. Resten av bilden ritade jag på plats i tevesoffan bredvid Rickard. Utan någon plan, det är lite som att lägga ett pussel fast du ritar delarna själv. Bit efter bit landar och det ena ger det andra. Jag ser vad som behövs för att skapa balans och fint spegla innehållet. 

maja-ritar-bingolotto

maja-ritar-bingolotto

Maja ritar live i Bingolotto