Tema 30 "frihet" | teckningsutmaningen

tema: frihet, illustration maja larsson

Så var teckningsutmaningens sista tema ”frihet” tecknat och filmat. Jag har sedan tema 1 den första april filmat illustrationer på en mängd olika sätt. Allt från stop motions, time-lapse till rena filmer i uppskruvat tempo till teckningar gjorda på iPad där en app spelat in. Det har varit fantastiskt roligt och mycket lärorikt!

Det har inte bara varit roligt. Det har också varit ett fantastiskt sätt att bygga undervisningsmaterial på. Parallellt med teckningsutmaningen har jag kört en teckningskurs för ungdomar i Uppsala och till varje lektion har jag skapat filmer som dom har fått ta del av. Det har varit skuggteknik, teckna porträtt, teckna djur, teckna hår och mycket annat. Till hösten planeras både fler kurser här i Uppsala, just för ungdomar och kanske ”teckna på iPad” där alla är välkomna. För dig som inte bor i Uppsala – håll utkik efter information om webbkurser för det planerar jag också att dra igång.

Teckna är roligt. Bara det kan vara skäl nog att gå en kurs. Att det sedan tränar ditt öga, din kreativitet och färg-form-känsla är en bonus. Sen är det faktiskt väldigt gott att göra något med händerna i den digitala värld vi lever i idag.

Så, sista filmen på tema ”frihet”!

Frihet from Maja Larsson on Vimeo.