Utsmyckning för Mimer Bostad och Stadsparaden i Västerås

rådjursparaden-västerås-stadsparaden-mimer-maja-larsson-maja-på-näset-illustratör-konstnärMimer i Västerås ringde mig och undrade om jag ville måla ett rådjur. Ett lite annorlunda och väldigt fint uppdrag – såklart sa jag ja!

Jag fick några ord att utgå ifrån. Det var allt. I övrigt var det fritt fram att hitta på vad jag ville. Något som symboliserade företaget och eller kunde förgylla stadsmiljön.

Begränsningar ger frihet
Tiden för förberedelser var lite kort denna gång. Men ibland gör just såna begränsningar mig friare – och saker blir inte nödvändigtvis alltid bättre för att man skissar och planerar. Inte alltid!

Målade på fri hand
Den här gången satte jag penseln i färgen och körde igång med bara en lite idéskiss gjord i förväg. Alla bilder som jag skapade på rådjuret hittade jag på i stunden och jag skapade allt direkt på fri hand. Jag arbetade med de bästa av färger, färger från Molotow. Inget skissande med blyerts. Bara direkt på med pensel och pennor. Så väldigt roligt! Arbetet tog totalt en och en halv dag. Men det kändes som ett par timmar, så roligt var det.

Färger Molotow

Med Molotow kan du arbeta både med pensel, hälla upp i en kopp och doppa penseln som i vilken annan färg som helst. Men du kan också fylla på refillbara pennor med färger och rita. Eller spraya den. Det är en akrylfärg och luktar ingenting. Färgerna är pigmentstarka, och oerhört dryga. De är ganska lösa i konsistensen vilket inte ger tjocka konstiga bubblor när du målar, och det är enkelt göra petiga detaljer. Med rätt pensel som suger upp mycket färg så flödar färgen länge. Alltså – det är ren njutning att arbeta med de här. Tips, tips! Jag köpte allt mitt material hos grannarna på Zinkvit Konstnärsmaterial som har en webbutik väl värd att besöka, men dom har också en lagerbutik som är öppen på förmiddagarna, här i Uppsala Näs på landet utanför Uppsala, där jag brukar hälsa på. Dom är väldigt kunniga och jag får alltid med mig exakt rätt material för att kunna göra ett riktigt bra jobb.

Rådjuren intar Västerås

På lördag hålls rådjursparaden i Västerås – då kan du ta en närmare titt på ”Bo”, Mimers rådjur, som jag målade. Såhär skriver Mimer på sin facebooksida…

Rådjuren intar Västerås!

Nu är vårt rådjur, som heter Bo, färdigmålad och klar inför lördagens rådjursparad. Tack Maja Larsson för att du gjorde honom så fin! Du kan träffa honom och alla andra rådjur när det är invigning på Stora torget i Västerås nu på lördag dag den 23 april. Välkommen dit mellan kl 12-15! Efter invigningen kan du träffa Bo utanför vårt kundcenter på Sigmatorget.

Rådjursparaden är ett samarbete mellan staden och företagen i Västerås där vi vill bjuda våra invånare och besökare på en annorlunda konstupplevelse. Rådjuren kommer pryda Västerås gator och torg i sommar.

rådjursparaden-västerås-stadsparaden-mimer-maja-larsson-maja-på-näset-illustratör-konstnär

Stop motion och bilder från arbetet

Här är en stop motion som visar arbetet från start till slut. Och ett par bilder! Det är min elvaåriga dotter Elsa som står för hela foto och filmproduktionen den här gången. Vilken lyx det var att ha henne som assistent de här dagarna! Så skulle man alltid ha det! Längtar till hon kan börja sommarjobba hos mig!


Stadsparaden 

Jag fick efter avslutat arbete direkt en fråga från Stadsparaden om jag var intresserad av fler uppdrag i andra städer – såklart jag är! Det är fint att få varva tänka-jobben ( graphic recording, film, illustrationer till texter…) med mer hantverksmässiga uppdrag. Där jag bara kan låta hand och hjärta göra. Och släppa tankarna. Fint så!

Här kan du läsa mer om Stadsparaden och kika på andra utsmyckningar runt om i Sverige.

Jag önskar fler liknande uppdrag

Jag drömmer om att få göra dekorer, illustrera och måla museiutställningar, göra scenografi och förstås fler utsmyckningar ute på företag. Jag drömmer högt här – så får du en tanke – hör av dig vetja! Ring 072 – 576 32 92 eller maila.

Utsmyckning för Stadsparaden, Mimer Bostad AB i Västerås – ett rådjur from Maja Larsson on Vimeo.

rådjursparaden-västerås-stadsparaden-mimer-maja-larsson-maja-på-näset-illustratör-konstnär

rådjursparaden-västerås-stadsparaden-mimer-maja-larsson-maja-på-näset-illustratör-konstnärrådjursparaden-västerås-stadsparaden-mimer-maja-larsson-maja-på-näset-illustratör-konstnärrådjursparaden-västerås-stadsparaden-mimer-maja-larsson-maja-på-näset-illustratör-konstnärrådjursparaden-västerås-stadsparaden-mimer-maja-larsson-maja-på-näset-illustratör-konstnärrådjursparaden-västerås-stadsparaden-mimer-maja-larsson-maja-på-näset-illustratör-konstnär