Väggmålning på Training Partner Nordic AB i Arlandastad

Innan juli månad och sommarledigheten gjorde jag ett fantastiskt roligt arbete, en väggmålning på Training Partner Nordic AB i Arlandastad.

Jag arbetade tillsammans med ägaren och VD’n Peter Olofsson samt IT-chefen Niklas Olofsson fram ett unikt manér för företaget. Över flera meter vägg i entrén ringlar sig nu en berättelse om företagets verksamhet.

Väggmålning-training-partner-maja-larsson

Skissa på iPad
Bilderna är från början tecknade i Adobe Illustrator Draw på iPad. Att arbeta på iPad i skisstadiet ger mig flexibla arbetsmöjligheter ( jag kan jobbar varifrån som helst) och jag kan väldigt enkelt dela mina idéer med uppdragsgivaren, snabbt göra ändringar och skicka åter. Illustrator Draw är också en smula fantastiskt sedan Creative Cloud – då jag när jag tecknat något sedan simsalabim kan skicka över filen direkt in i Illustrator på datorn och där finslipa arbetet vid min stora wacom-skärm. Magi!

Bildbank
Tillsammans med Peter och Niklas arbetade jag fram en bildbank full av berättelser, miljöer och känslor. I illustrator grupperade jag sedan bildelementen del för del, för att enkelt kunna sätta samman till en stor bild att projicera mot väggarna i företagets huvudentré. Att gruppera bildelementen innebär mkt förenklat att jag får möjlighet att flytta runt de olika delbilderna och testa olika kompositioner mot väggen.

Så stolt över vårt Corporate artwork!

Maja har skapat en spännande beskrivning av vårt företag Training Partner i vår välkomst Lobby där alla våra kunder checkar in. Det har varit fängslande, roligt och fyllt med energi att få se Maja arbeta fram vår Art Wall. Jag rekommenderar verkligen andra att träffa Maja, denna härligt glada och kreativa tjej som kan göra underverk med penna och pensel.

– Peter Olofsson, Owner & CEO Training Partner Nordic AB

Flera meter vägg att måla
Vi projicerade bilderna på väggarna och laborerade tills vi var överens om bästa kompositionen. Tanken är att väggarna i entrén ska kompletteras och också förändras över tid – tillsammans med företaget! Mittenväggen berättar om företagets mittpunkt, Training Partner i Arlanda stad med utbildningar och testbana. Till höger finns Training Partner Västerås med besiktningsverksamheten. Och till vänster har vi en visionsdel som berättar om vilka tankar om framtiden som finns.

Väggmålning-training-partner-maja-larsson

Molotow färg
Väggarna är målade med Molotow – en helt fantastisk högpigmenterad konstnärsfärg med fantastisk täckförmåga. Smidig att arbeta med, flödande men utan att droppa. Färgen går att måla med pensel, rita med penna, spraya och som airbrush med oändliga möjligheter att blanda och fylla på. Rekommenderas å det varmaste. En bra kvalitetspensel, med lite syntet för att klara slitage mot väggen men med bra uppsugningsförmåga gör arbetet till en fantastisk resa. Ren njutning!


Stop motion

Nedan en kort stop motion och lite bilder som visar hur jag arbetade. Har du några frågor är du varmt välkommen att lämna en kommentar här, maila mig eller slå mig en signal på 072 – 576 32 92.

corporate-artwork-training-partner-01-musik from Maja Larsson on Vimeo.

Foto: Josef Thornér, Maja Larsson

Väggmålning-training-partner-maja-larsson

Väggmålning-training-partner-maja-larsson