Allmännyttan mot 2030 – graphic recording


Ett av de jobb jag avslutade innan sommarvindarna svepte bort mig, var graphic recording på konferensen “Allmännyttan mot 2030” tillsammans med Joakim Jardenberg och SABO. En konferens om framtidens boende! 
Joakim Jardenberg var moderator och det var, trots att vi känt till varann under ett gäng år, första gången vi arbetade tillsammans. Och vad ska jag säga, Joakim är en sån klippa. Det är varmt och mänskligt när han kliver in i ett rum. Det är liksom ett lugn runt honom som jag tycker mycket om. Det sprider sig till alla! En trygg och väl förberedd moderator gör såklart att jag som graphic recorder får ett tydligt uppdrag och det borgar också för att jag kan leverera mitt bästa.
Jag arbetade såhär 

  • digitalt: på iPad Pro i appen Procreate
  • analogt: några stora anteckningsark för deltagarna var förberedda innan konferensen och prydde väggarna runtom lokalen
  • iPad’en var inkopplad så allt jag ritade visades i realtid runt om på skärmar i lokalens tak

Här pysslar man med äkta möten mellan människor och det är fint

Jag är väldans nöjd med den här dagen, det härliga gänget från SABO fyllde lokalen och det fanns rakt igenom så mycket hjärta i konferensen.

När man filtrerar ut essensen i ett samtal, när det allra viktigaste får stå i fokus så blir det så tydligt vad det är man egentligen pysslar med. Och här, här pysslar man med äkta möten mellan människor. Och det är fint. En spaning framåt i tiden, vad för behov kommer vi ha, och vilka möjligheter det kan komma att finnas. 

Bilder