Mötesritare i digitala rum

Imorgon ritar jag vid ett digitalt dialogmöte om föreningsliv, hållbarhet och landsbygd för Uppsala Kommun. Ett par bilder är förberedda för kundens Power Point vid inledningen av mötet. Resten ritar jag i realtid medan samtalet pågår. När mötet är klart är bilderna klara. Det här är ett enkelt och effektivt sätt att skapa värde i ett digitalt möte.

Visuellt samtals och processtöd

Upplägget är enkelt. Ni pratar och jag ritar. Bilderna växer fram ur erat samtal och fungerar som ett visuellt samtals och processtöd. När mötet är slut har du direkt dina digitala bilder. Allt levereras i dina färgkoder, högupplöst och i olika filformat. Bilderna är förberedda både för webb och print. Klara att skickas ut till deltagarna som var med eller att användas för andra syften. Du äger bilderna och använder dom precis som du önskar efter leverans.

© Uppsala Kommun, Illustration: Maja På Näset

Arbetsgång

Du skickar mig:

  • mötesagenda
  • färgkoder
  • möteslänk
  • syfte med mötet
  • tanke om användning av bilder

Jag ritar:

  • på min iPad Pro i lämplig ritapp
  • och kopplar upp mig live om du önskar så alla deltagare kan följa hur bilderna växer fram
  • i bakgrunden och skickar färdiga bilder vartefter mötet fortgår som du kan visa i pauserna och/ eller skicka ut efteråt
graphic-recording-graphic-recorder-motesritare-maja-pa-naset2

Rita som språk

Läs och lär om visuell kommunikation i ett brev som du får någon gång ibland. Du vet väl att alla kan rita?