Animationer för Friskis & Svettis

Friskis & Svettis Riks producerar en film om näringslära och deras syn på mat. I filmen intervjuas bland annat en dietist men filmen får också inslag av illustrationer som ritas fram och små animationer.

Illustrationerna har jag ritat i Procreate. Där gör jag även animationerna med tusentals lager med små, små ändringar.

Animationer i Procreate

Principen är densamma som när du som barn kanske ritade i ett litet block. Sida för sida och med små korrigeringar av till exempel armar och ben på en gubbe. För att sedan ta tummen i hörnet av den lilla hophäftade pappersbunten och mycket, mycket fort bläddrade genom blocket så att gubben som du ritat började hoppa, vinka eller skratta. I Procreate är varje lager ett sån’t pappersark och animationen spelas upp från första lagret till sista.

Du får genom filmen följa den här lille filuren från forntiden och vad som händer hen i nutiden och framtiden. Här är stillbilder på första och sista lagret i den lilla animationen där filuren från forntiden lyfter en skivstång.


Rita som språk

Läs och lär om visuell kommunikation i ett brev som du får någon gång ibland. Du vet väl att alla kan rita?