Hållbarhet, visioner och jordnära perspektiv

Botkyrkabyggen som är en av mina kära kunder sedan många år, jag tror i rappet sju eller åtta år nu, har tryckt upp en bok. “Hållbarhet, visioner och jordnära perspektiv – Ett ledarskap i allmännyttans tjänst” samlar VD’n Chris Österlunds 173 st fredagsbrev.

Boken damp ner i min brevlåda dagen innan semestern, med en varm hälsning nedplitad på en lapp och tack för illustrationerna. Som den finaste sommarpresenten, jag blev så glad. En tryckt bok, kommer det inte alltid vara något alldeles speciellt?

illustration-botkyrkabyggen-maja-pa-naset
© Botkyrkabyggen

Här i boken ryms både gamla och nya illustrationer. Illustrationer framtagna i dialogmöten med boenden i Botkyrkas områden. Illustrationer framtagna i realtid under konferenser där jag fångat föreläsningar, samtal, paneldebatter och diskussioner. Och illustrationer framtagna till Botkyrkas allmännyttiga plan, planeringskalendrar, väggutsmyckningar och mycket, mycket annat. Hållbara bilder kan användas i många sammanhang och över lång tid för att stötta både talade ord och skriven text.

illustration-botkyrkabyggen-maja-pa-naset
© Botkyrkabyggen

Jag är så stolt och glad över det här fina samarbetet. Sen har ju Botkyrkabyggen kanske en av de härligaste färgpaletter en illustratör kan önska sig. En fröjd att doppa penseln i!


Rita som språk

Läs och lär om visuell kommunikation i ett brev som du får någon gång ibland. Du vet väl att alla kan rita?