Sveriges Unga Akademis årsberättelse 2020 – 2021

Här ser du illustrationer jag producerat tillsammans med Sveriges Unga Akademi för årsberättelsen, framtagen i samband med deras tioårsfirande 2021.

Det är så konkret. “Så blev det!”

Känslan att ivrigt bläddra igenom årsberättelsen, att få se vad dom där snabba skisserna på idéstadiet ledde fram till… Hur dom tagit form som färdiga illustrationer efter kvicka tankar och diskussioner över mail och sedan levererats till kommunikationsavdelningen strax innan sommaren. Hur kloka och omsorgsfulla personer där tagit arbetet vidare med placering och komposition i förhållande till texter och foton. Därefter en resa vidare till tryck och igår – i min brevlåda. Ja, känslan är så härlig. Det är så konkret. “Så blev det!”.

Kvick idéskiss som kommunikationskarta för att hitta rätt tillsammans med kunden i arbetet.

Värdefull information kring utformningen

Att få se det helt färdiga resultatet, illustrationerna i sitt sammanhang, det ger mig värdefull information kring utformningen och berikar mitt lärande. Jag ser noga igenom, begrundar och reflekterar. Varje gång finns saker att lära som jag tar med mig vidare in i nya uppdrag. Snart firar jag själv tio år som egenföretagare, kanske ska jag ta och göra mig en egen tidslinje och också jag se tillbaka på den resa jag gjort?

Illustration tidslinje, i form av ett bergochdalbane-äventyr

Illustrationer

Här kan du se närmare på illustrationerna till årsberättelsen. Uppslag ur det tryckta materialet men också exempel på separata illustrationer. Producerat i Procreate, vidare arbete i Adobe Illustrator. © Sveriges Unga Akademi

Rita som språk

Läs och lär om visuell kommunikation i ett brev som du får någon gång ibland. Du vet väl att alla kan rita?