Globalt projekt med Volvo

Just nu jobbar jag med Volvo i ett stort globalt projekt, One Digital Core. Jag producerar enkla och kvicka illustrationer för att stödja den interna arbetsprocessen. Jag hjälper också till med att placera illustrationerna tillsammans med texter och foton i presentationer, så att det blir pedagogiskt och tydligt visuellt.

För några år sedan arbetade jag som graphic recorder under konferensen Volvo Leadership Summit. Bilderna från dessa dagar kom att användas på olika sätt internt efter konferensen. Och gänget på Volvo återkom nu för att be mig kliva med i teamet för ODC, One Digital Core. Jag är så glad för förtroendet.

Så. Nu sitter jag här i min studio och ateljé i skogen och samarbetar med människor runt om på den här lilla bollen i universum och nyper mig lite i armen.

© Volvo

Hur wow?

För vänta nu. Stanna upp en stund. Är det inte helt, alldeles, fantastiskt, otroligt vilka möjligheter vi har om vi arbetar på distans? Ibland glömmer jag liksom bort det. Hur wow det är.

Människor med exakt rätt kompetens

Tänk att vi nu kan samla människor med exakt rätt kompetens från varsomhelst i världen! Vi behöver inte längre välja bara bland dom personer som kan närvara fysiskt. Vi behöver inte flyga människor kors och tvärs för att få något värdefullt uträttat.

Vi kan istället välja att arbeta hållbart för en framtida värld som vi och våra barn och deras barn vill leva i. Bara genom att välja att arbeta på distans är vi med och skapar en helt annan framtid. Det finns såklart många som verkligen behöver vara på plats också, men alla vi som faktiskt kan arbeta på distans – låt oss!

Ett klick och hej, sen kan vi börja arbeta

Jag hämtar en kopp kaffe i mitt torp här i skogen och går över gården till min studio. Jag klickar på en länk och träffar medarbetare från hela jorden. Bara sådär! Ett klick och hej, så kan vi börja arbeta. Utan att lägga tid och energi på att förflytta oss, vi bara ses och börjar jobba direkt med fullt fokus på vad som ska göras. Ingen tid och energi har vi lagt på att förflytta oss.

Nu när vi fått den här knuffen och förstår att det faktiskt går hur bra som helst att arbeta på distans. Låt oss. Låt oss, överallt där det är möjligt.

© Volvo

Rita som språk

Läs och lär om visuell kommunikation i ett brev som du får någon gång ibland. Du vet väl att alla kan rita?