Rejäla fickor och ett samtal mellan hjärta och hand

Samtalet mellan hjärta, hjärna, hand och material är det som slår in var dag som den finaste present till mig. Jag minns inte ens när jag lärde mig sticka och mammas gamla, tunga och metallskimrande gröna Husqvarna baxade jag upp på köksbordet redan som sexåring.  

 
En bit tyg som inte var mer än just platt, kunde vikas på mitten, sys ihop i sidorna och plötsligt förvandlas till något. Bli förvaring för mina pennor eller något annat jag kommit på i min fantasi. Och om jag tryckte en penna genom stickningen kunde det bli ärmhål på en väst till en liten filur. 

Läs Mer

Älskade streckgubbar – hitta och rita din streckgubbe | webbkurs

Välkommen på ritakurs! Personlig handledning i min digitala verkstad så du kan hitta och rita just din streckgubbe. Du kan efter kursen rita den tryggt och säkert. I just din unika stil. Sådär alldeles självklart. I olika rörelser och med olika känslouttryck. Redo att användas när du har något att säga. 

majalarsson-streckgubbekurs

Boka din plats – nytt datum fredagen 29 maj

Varje kurstillfälle deltar max 8 personer. Jag vill kunna erbjuda personlig handledning till var och en och tycker om det öppna och trygga som går att få till i en lite mindre grupp. 

Läs Mer

Webbkurs, privatkurs graphic recording

Webbkurs efter webbkurs växer sakta och noga fram här på Maja På Näset på landet. ⁣Nu erbjuder jag privatkurs, personlig handledning och utbildning i analog och digital graphic recording.

Läs Mer

Det är en dag idag också

Framstycke och bakstycke är klart. Jag fäster lugnt tusen trådar innan jag plockar upp maskor för att sticka ärmarna. Är det något det senaste året lärt mig så är det att det inte är bråttom någonstans. Allt jag behöver finns just här.

maja-på-näset-skapande-kreativitet

Läs Mer

Fönstermålning | produktionen från analogt till digitalt

Till ett byggföretag i Göteborg idéskissar jag fram och producerar illustrationer som ska uppföras på fyra stora skyltfönster i lokaler som står till försäljning. När livet så tillåter ska jag resa ner och måla fönstren för hand. Men fram tills dess så ska kunden såklart få möjlighet att använda illustrationerna på andra sätt. 

maja-på-näset-fönstermålning
Det här är en av delbilderna jag börjat med. Och den ska tillsammans med många andra delbilder sen sättas samman för stora fönstermålningar på fyra skyltfönster i Göteborg. Jag gör original i tusch för det så skönt känsliga i det analoga. Och för ron och friden att arbeta med det greppbara. 

Ett arbetssätt som bjuder in kunden
I nästa steg vektoriserar jag delbilderna och kan efter det arbeta med monteringen digitalt. Det blir  då enkelt att skicka filer vidare till kund – men arbetssättet bjuder också in till att lägga pusslet tillsammans. Det är lekfullt, mjukt och ger oss möjligheten att känna oss fram till rätt bilder och rätt koncept tillsammans. Kunden och jag. 

Fönstermålning – jag målar på fri hand 
Sen, när livet tillåter, ska jag åka och måla upp det här på plats på de fyra fönstren i Göteborg. På fri hand, men med de digitala illustrationerna att utgå ifrån.

Läs Mer

Vad är meningen med hela skiten?

Jag hälsade på min vän Jonas för en tid sen. Här kan du lyssna på vårt snack om vikten av tomrum för kreativitet, om fullproppade scheman och varför alla har så bråttom hela tiden. Var är bråttommänniskorna på väg? Och mycket mer. Håll tillgodo!

Jonas Larsson möter experter som delar det senaste inom forskningen och pratar med gäster som berättar hur de gör för att komma vidare när de sitter fast. Om kreativitet, utveckling och vad meningen med hela skiten är. Det här är ingen genväg till hur du får fler likes på livet. Nästan allt som är svårt och jobbigt är bra för oss på något sätt. Här pratar vi om varför och försöker förstå hur vi kan utvecklas när vi då och då drabbas av formsvackor.

Läs Mer

Mina favoriter och tips | materialet du behöver för att rita i ditt arbete

Grundkit pennor, papper och annat för dig som vill rita i ditt arbete

Är du nybörjare och vill skaffa dig en grundkit för att börja rita i ditt arbete? Vill du rita på mötet, föredraget, som studieteknik, eller vill du fånga processer på en workshop eller kanske rita för att facilitera? Då tycker jag du kan satsa på något i den här stilen: 

Läs Mer

Lär dig rita för bättre facilitering

Datum för kurser kommer! butik-maja-på-näset

Digital verkstad, halvdag
Under en halvdag möts vi i en digital verkstad. Vi varvar övningar med inspirationsföreläsning och då gruppen är liten så möjliggörs också individuell handledning. Tillsammans ritar vi, diskuterar vi och växer vi – i en trygg och personlig miljö. Vi hjälps åt med det tekniska så det behöver du inte vara nervös för, det brukar gå fint även för nybörjare. 

Läs Mer