Rita i arbetet – fortsättningskurs

Aktuell status
Ej anmäld
Pris
kr4900
Kom igång

Välkommen hit. Det här är en fortsättningskurs för dig som gått kursen Rita i arbetet, grundkurs. Här fördjupar du dina kunskaper och lär dig mer om vad du behöver tänka på när du ritar i mötet med andra.

Du kan ju rita för att tänka, för att reflektera, för att få en överblick av ett projekt du arbetar med, för att sätta strukturen för en rapport, för att minnas innehållet i ett viktigt möte och för idégenerering. Och mycket mer!

visualisera-behov-bildverkstan-maja-larsson

Kursinnehåll, övergripande

I den här fortsättningskursen förklarar och visar jag med tydliga exempel vad du ska tänka på när du ritar i mötet med andra… 

  • när du ansvarar för en utbildning
  • när du formar en workshop
  • när du leder ett möte
  • när du driver ett projekt
  • när du vill presentera en idé, en tjänst eller en produkt på ett tydligt sätt
  • när du vill förklara något komplicerat på ett enkelt och effektivt sätt
pennor-sv-f-analoga-verktyg-material-bildverkstan-maja-larsson

Det här får du lära dig

Du får lära dig om disposition av ytor, om grafisk facilitering och graphic recording. Om hur du skapar tydliga översiktsbilder, visualiserar processer och skapar grafiska tankemodeller som gör det där abstrakt flyktiga konkret och greppbart. Du får lära dig att på bästa sätt använda både det fysiska och det digitala rummet när du arbetar med visuellt stöd. Ja, för dom skiljer sig åt och kräver lite olika struktur!

Följ kursen med penna och papper eller rita digitalt

Som alltid rekommenderar jag att du följer med i mina kurser med penna och papper nära tillhands. Om du föredrar att rita digitalt rekommenderar jag att du ritar i en programvara som du redan är bekant med. Det för bästa fokus på kursinnehållet.

Kursen går inte igenom specifika appar eller vad du ska tänka på när du ritar digitalt. Men grundkursen Rita i arbetet ger en fingervisning om av vad som finns på marknaden och inspiration för att du som vill ska komma igång att rita med den digitala utrustning du har eller få ett beslutsunderlag för eventuella framtida investeringar. Du kan alltså ta del av den här kursen med endast penna och papper och ha full behållning av den.

Greppa pennan, pappret eller din digitala ritplatta för nu är det dags att sätta igång. Nästa avsnitt är introduktionen. Häng med! 

Rekommenderat upplägg av studier och arbetsinsats

Den här videokursen är totalt 40 minuter, fördelat över 11 avsnitt. Jag rekommenderar att du för bästa resultat ser kursen steg för steg uppdelad på några dagar. Då kan du repetera och låta kunskapen sjunka in på ett bättre sätt än att se allt i ett svep. 

Det här är en praktisk kurs. Du behöver öva för att förstå men också bygga ett muskelminne och fästa kunskapen i din kropp. Så, rita dig igenom kursen, pausa och repetera över flera dagar. Bara så kan du göra kunskapen till din. 

Jag uppskattar att din totala arbetsinsats under kursen blir ungefär två heldagars arbete.

bildverkstan-koncept-maja-pa-naset-maja-larsson