Graphic recorder på Sollentunahems personalkonferens

I förra veckan var jag anlitad som graphic recorder på Sollentunahems personalkonferens och arbetade tillsammans med Mia Hultman som faciliterade mötet och framtidsanalytikern Troed Troedson. På scen fanns också Sollentunahems VD Martin Lindfors. Konferensen hölls på vackra Johannesbergs Slott. Temat var social hållbarhet och kundfokus.

Mia Hultman, dagens facilitator, och jag startade tidigt på morgonen på Johannesbergs Slott med 24 meter papper, tejp, skärkniv och med utgång från skisser vi gjort i förväg på tänkt upplägg för dagen. Sen anpassade vi arbetsytorna på plats!

Vi kapade pappersrullen i ark som passade väggarna i lokalen på centimetern. Efter att vi pratat samman oss och gjort lite ändringar i upplägget så rubriksatte jag delar av arken och färglade en bakgrund med Sollentunahems härliga cerise färg. För igenkänning – men också för att skapa energi runtom i lokalen. För att ringa in mötet och för att välkomna deltagarna. Den digitala recordingen planerades in. En kvick kopp kaffe och sen fylldes lokalen med alla medarbetare från Sollentunahem och på scen klev VD Martin Lindfors upp och strax därefter Troed Troedson som pratade framtid, omvärldstryck, ritade diagram och sa att vi borde äta mer fisk och att han tyckte mest om människor med en siffra i sin ålder!


Pappersarken användes sedan för min graphic recording, där jag tecknade och skrev ner det viktigaste från dagen. Arken användes också av deltagarna själva, som skrev upp summeringar av grupparbeten och satte upp post-it-lappar som summerade samtal.


Mia Hultman och jag har arbetat en längre tid tillsammans nu, det började med bokillustrationer och fortsätter nu i ett samarbete med facilitering/ grafisk facilitering ute hos företag och myndigheter. Vi står båda så tryggt i samarbetet och det gör att vi kan vara ännu mer av oss själva. Vi vågar ta ut steget ytterligare lite längre. Jag vet hur modig Mia är, hur hon snabbt vill plocka upp en tråd, något som händer i rummet – hur hon vill agera i nuet och inte ha allt i detalj bestämt i förväg. När jag arbetar med Mia vet jag att jag får ta ut svängarna, hon använder hela min kompetens!