Graphic recording med KRAV

I förra veckan medverkade jag under en dag tillsammans med KRAV i Uppsala. Min roll som alltid, graphic recorder. KRAV’s gäng fick både analogt och digitalt material med bilder och nyckelord som sammanfattade deras arbete. 


Jag arbetade tillsammans med Erik Näslund från EGBS, som tillsammans med KRAV gick från en kvick historisk tillbakablick till att prata framtid med ettor och nollor. Genomtänkt, tydligt och pedagogiskt upplägg som genomfördes i riktigt bra lokaler på Scandic Upplandia mitt i stan. Ett extra plus för Johan Cejie, försäljningschef på KRAV som i inledningen av dagen klev fram till mig, lånade pennan och ritade han också!

Arbetsgången

  • Jag skapade dagordning och workshopmaterial ett par dagar i förväg. Det för att starta tankemaskinerna redan innan mötet. Du vet, så ett frö. Digitalt, i appen Procreate på iPadPro.
  • Vi arbetade under dagen på ett stort ark, ca 3 meter långt. Med stora tuschpennor och torrpastell. Deltagarna var placerade så att de hela tiden kunde följa den berättelse de själva skapade på ytan. Jag översatte deras samtal till bilder och plockade ut nyckelord. Allt för att tydliggöra processen.
  • I pauserna och under break out-sessions skapade jag digitalt material, dels av de enskilda samtalen men också från det stora arket på väggen. Digitalt, i appen Procreate på iPadPro.
  • Tips – papper och pennor finns att köpa på neuland.com Refillbart och i oändlig uppsjö med färger.

 
Bilder