Illustrationer för Mendeleo

Mendeleo erbjuder professionell utveckling för dig som arbetar inom vård och omsorg. I höst har jag tillsammans med gänget på Mendeleo arbetat fram illustrationer till stöd för kommunikationen på deras nylanserade sajt.


Vid ett tidigare uppdrag hos Psykologpartners, det var nog ett par år sedan nu, fick jag och Kristoffer Pettersson kontakt. När han tillsammans med Kristin Hägglöf och Elin Wesslander startade Mendeleo så hörde de av sig till mig för att få hjälp med den visuella kommunikationen på sajten.

En canvas av lugn, närvaro, god struktur och professionalitet

Till grund för mina illustrationer fanns redan en mycket vacker färgskala och en väl balanserad grafisk formgivning på sajten som då var under uppbyggnad. Det var för mig en canvas som förmedlade lugn, närvaro, god struktur och professionalitet. Alltså de finaste förutsättningarna för att börja skissa.Nästa steg i din utveckling. Människor som arbetar i människovårdande yrken står idag inför flera stora utmaningar och en av de viktigaste handlar om behovet av kontinuerlig vidareutbildning och professionell utveckling. 

Mendeleo

Utrymme i skapandeprocessen

Gänget på Mendeleo hade vid uppstartsmötet lite tankar om vad de önskade men lika stor nyfikenhet på förslag från min sida. Jag är så glad för förtroendet och utrymmet dom gett mig, både i skapandeprocessen och för illustrationerna på sajten.

Medvetet valda tomrum

Vi arbetade tillsammans fram ett manér som vi vill ska förmedla det mjuka och mänskliga. Innehållet i illustrationerna fokuserar på rörelse och utveckling. Medvetet valda tomrum hoppas vi ska bjuda in besökaren att själv känna, tänka och lägga till.Arbetsprocessen följde den här ordningen

För dig som är nyfiken på arbetsgången

  • Uppstartsmöte kring Mendeleos kommunikation, via Zoom
  • Lista på illustrationer som skulle behövas
  • Manérskisser, en och samma illustration i många olika stilar
  • Lite fler manérskisser – för att verkligen hitta rätt känsla
  • Val av manér, test av ett par illustrationer för att se att det fungerade väl
  • Skisser för varje illustration, innehåll och komposition
  • Korrigeringar, tester av varianter och synkning mot placering på sajten
  • Varje illustration ritas rent och färgläggs med rätt färgkod
  • Leverans av högupplösta illustrationer i olika filformat, för print och webb