Knäpptyst

19 december bloggade jag…

Jag tar bakgatan till kontoret för att slippa trängsel och kommers. Tänker ut genvägar och väljer tider som gör det hela lite drägligare. Just nu vill jag bara ha lugn och ro.

… och därefter har det varit knäpptyst här. Av lite olika anledningar. Rent praktiska som att tiden inte har räckt till då den helt enkelt gått åt till alla svängar kring köp av ny bostad samt försäljning av den gamla. Med andra ord: all tid har gått åt till att rensa, kasta och städa. Om vi hade vetat hur mycket tid och energi det tar att flytta ( och då har vi inte ens flyttat än) då vete sjutton… Men nu är vi i mål, alla papper påskrivna och i början av april går flyttlasset.
Men. Det har också varit knäpptyst för att jag känt ett stort behov av att kliva tillbaka. Vila. Stänga av. En slags mättnad där jag inte känt att den digitala närvaron gett mig så mycket. Det är inte ni – det är jag, som någon uttryckte det. Jag har helt enkelt behövt en mental paus. Jag behövde vara knäpptyst. Det var fullmatat och jag behövde tystnad. Tänka. Och lyssna till ingenting. Inte fortsätta fylla på utan istället göra lite plats.
Nu är jag tillbaka. Första dagen på länge som jag känner att jag är fullproppad med energi igen. En sådan dag då jag måste hålla igen lite för att inte avverka hela veckans energi på en och samma gång.
Det är skönt det där. Att ta sig tid för ingenting. Från soffan framför brasan i fjällstugan under jul och nyår konstaterade jag att jag faktiskt har nått de där för länge sen uppsatta målen. Nu finns plats för nya mål, nya tankar och nya steg.
Det här året kommer bli intressant, på många sätt.