MATERIALTIPS – GRATIS

maja-på-näset-webbkurser-ritakurser-materialtips

Grundkit pennor, papper och annat för dig som vill rita i ditt arbete

Är du nybörjare och vill skaffa dig en grundkit för att börja rita i ditt arbete? Vill du rita på mötet, föredraget, som studieteknik, eller vill du fånga processer på en workshop eller kanske rita för att facilitera? Då tycker jag du kan satsa på något i den här stilen: 

  • Spännpapper på rulle, finns på måleributiker och t.ex. Kreatima
  • En stor svart tuschpenna med en spets du tycker om. Jag älskar dessa pennor med penselspets från Neuland.
  • En stor ljus grå tuschpenna 
  • En eller ett par kompletterande tuschpennor i färger du tycker om/ ditt företags färger 
  • En eller ett par blyertspennor som går att skissa med, alltså är lite mjukare. Jag tycker att 6B ( beteckning för hur mjuk blyertsen är) kan vara lagom. Inte för mjuk men ändå möjlig sudda enkelt.
  • Sudd
  • Maskerings/ målartejp. Hittar du på välsorterade matvarubutiker, måleributiker och konstnärsbutiker.  
  • Tippex
  • Vill du lyxa till det på en gång så addera lite torrpastell, kritor eller pads. Dom här från Neuland tycker jag om! 
  • Ett sista tips, spana in barnavdelningarna – överallt! Där finns ofta billiga men helt okej pennor med lite tjockare spetsar och roliga kritor. Billigt papper på rulle hittar du t.ex på IKEA’s barnavdelning.

Mina favoritbutiker för konstnärsmaterial, pennor och papper samt anteckningsböcker

Zinkvit konstnärsmaterial – min favoritbutik! Lagerbutiken är öppen ett par timmar varje vardag. Webbutiken – en mycket välsorterat sådan är öppen alla andra timmar. De som driver butiken är fantastiskt duktiga och det är alltid dom jag vänder mig till när jag har kanske kluriga utmanande uppdrag, väggmålningar på speciella ytor till exempel. Killarna på Zinkvit konstnärsmaterial vet alltid råd och har alltid de bästa materialen. De finns strax utanför Uppsala i skogen, dom också, intill Ekoln. Väl värt en utflykt – du kommer åka därifrån inspirerad och alldeles salig då lagerbutiken är till taket proppad med godsaker. 

Knapplådan – min vän Karin driver en fantastisk knappbutik vid Tunabackar torg i Uppsala. Den tycker jag du ska besöka, inte bara för knapparna utan för alla andra fantastiska små ting du kan finna där. Vackraste anteckningsblocken. Pennor. Bokmärken. Garn. Och inspiration i överflöd var än du väljer att vila ögonen. Jag hittade bland annat kritor i form av små stenar som Karin tagit in från Frankrike om jag minns rätt. Dom kritorna har jag med på ritakurser då dom inte går att hålla i ”som vanligt” och därför inte går med på att peta omkring och vara för noggranna. Och allt vi ritar ska ju inte bli ”fint”, vi kan ju rita för tusen andra skäl än att rama in och hänga bilder på väggen. Hos Karin finns också bra produkter att göra rent dina penslar med. 

Big Pen – ja, du ser ju, pennor! 

Pen Store – ja, du ser ju, pennor! 

Neuland – pennor, papper, post-its, refills, mm. Snabba leveranser, bra kvalitet och jag tycker mycket om refilltänket då jag förbrukar mycket material. Så kan jag arbeta mer miljövänligt och hållbart.