RITA MED MAJA – GRATIS RITAKURS

Rita-med-maja-ritakurs-majablommor

Gratis ritakurs. Alla kan rita – jag är fast övertygad. Det är med rita som med precis allt annat. Du behöver öva! Rita är ett starkt verktyg för att lära, berätta, leda, tänka, överblicka, minnas, förklara och förstå. Och mycket mer. Följ @Ritamedmaja på Instagram också, där finns ett helt arkiv med gratis ritakurser.

RITA MED MAJA I MAJ – MAJBLOMMOR ELLER MAJABLOMMOR

Läs mer här om du vill veta mer om tankarna bakom ritautmaningen under maj månad 2020. 

Nedan följer steg för steg på 16 olika blommor i maj månad. Jag uppdaterar kurssidan var dag, från tisdag till fredag och maj månad ut.

Såhär gör jag
Jag har den här gången målat grundformer med akvarell först. Det ger en frihet att inte börja med en linje, att först rita upp formen mjukt såhär gör att jag liksom känner mig fram. Sen tycker jag om att blanda mjukt målat med något vassare ritat. I steg två har jag scannat den stora akvarellen och sedan importerat den till Procreate på min iPad. Det för att digitalt addera linjer och detaljer och smidigt kunna spara ut del för del så du kan följa hur jag gjort här. Om du vill kan du göra likadant och då ser du vilken pensel jag valt i Procreate på en skärmdump nedan. 

Inga regler – bara fritt skapande
Du kan såklart rita formerna direkt istället för att måla ut dom… och du ritar såklart också blommorna i den ordning du önskar. Kanske vill du rita detaljer först, och sen måla ut färgen. Eller kanske vill du ha en kontur runtom hela blomman? Då gör du så och då har du det. Använd det material du själv önskar. Du kan rita blommorna på olika papper eller som jag, alla på ett papper. Här finns helt enkelt inga regler, inga krav – bara fritt skapande, lust och växande. 

Frågor
Har du någon fråga? Maila mig så svarar jag mellan tisdag och fredag. Helgen är jag ledig, utloggad från allt digitalt och måndagarna är numer vikta för mitt egna skapande. Men tisdag till fredag finns jag tillhands. 

Sociala medier 
Jag postar en bild av varje majablomma på @Ritamedmaja på Instagram men kursstegen hittar du, vartefter dagarna går, på den här sidan. Använd taggen #ritamedmajablommor om du delar det du ritar i sociala medier.

16 Majablommor

 

HITTA NÅGOT I NATUREN – RITA AV DET 

Saker jag funnit i naturen och sedan ritat av. I det här galleriet samlar jag steg för steg hur jag ritar av saker.