Mina favoriter och tips – materialet du behöver för att rita i ditt arbete

Är du nybörjare och vill skaffa dig en grundkit för att börja rita i ditt arbete? Vill du rita på mötet, föredraget, som studieteknik, eller vill du fånga processer på en workshop eller kanske rita för att facilitera?

Grundkit

  • Spännpapper på rulle, finns på måleributiker och t.ex. Kreatima
  • En stor svart tuschpenna med en spets du tycker om. Jag älskar dessa pennor med penselspets från Neuland.
  • En stor ljus grå tuschpenna 
  • En eller ett par kompletterande tuschpennor i färger du tycker om/ ditt företags färger 
  • En eller ett par blyertspennor som går att skissa med, alltså är lite mjukare. Jag tycker att 6B ( beteckning för hur mjuk blyertsen är) kan vara lagom. Inte för mjuk men ändå möjlig sudda enkelt.
  • Sudd
  • Maskerings/ målartejp. Hittar du på välsorterade matvarubutiker, måleributiker och konstnärsbutiker.  
  • Tippex
  • Vill du lyxa till det på en gång så addera lite torrpastell, kritor eller pads. Dom här från Neuland tycker jag om! 
  • Ett sista tips, spana in barnavdelningarna – överallt! Där finns ofta billiga men helt okej pennor med lite tjockare spetsar och roliga kritor. Billigt papper på rulle hittar du t.ex på IKEA’s barnavdelning.


 
Mina favoritbutiker

Mina favoritbutiker för konstnärsmaterial, pennor och papper samt anteckningsböcker.


Zinkvit konstnärsmaterial – min favoritbutik!

Lagerbutiken är öppen ett par timmar varje vardag. Webbutiken – en mycket välsorterat sådan är öppen alla andra timmar. De som driver butiken är fantastiskt duktiga och det är alltid dom jag vänder mig till när jag har kanske kluriga utmanande uppdrag, väggmålningar på speciella ytor till exempel.

Killarna på Zinkvit konstnärsmaterial vet alltid råd, tar sig tid och är mycket noga med att hitta bästa lösningen för dig som kund. Lagerbutiken är belägen i Vreta, strax utanför Uppsala. Det är väl värt en utflykt – du kommer åka därifrån inspirerad och kanske som jag, alldeles salig, då lagerbutiken är till taket proppad med godsaker av absolut bästa kvalitet.


Knapplådan – min vän Karin driver en fantastisk knappbutik vid Tunabackar torg i Uppsala.

Den här butiken tycker jag du ska besöka, inte bara för knapparna utan för alla andra fantastiska små ting du kan finna där. Vackraste anteckningsblocken. Unika pennor. Bokmärken och nostalgi. Garn av finaste kvalitet. Och inspiration i överflöd var än du väljer att vila ögonen.

Jag hittade bland annat kritor i form av små stenar som Karin tagit in från Frankrike om jag minns rätt. Dom kritorna har jag med på ritakurser då dom inte går att hålla i “som vanligt” och därför inte går med på att peta omkring och vara för noggranna. Och allt vi ritar ska ju inte bli “fint”, vi kan ju rita för tusen andra skäl än att rama in och hänga bilder på väggen. Hos Karin finns också bra produkter att göra rent dina penslar med. 

Andra bra webbutiker