Rita med Maja i Maj | majblommor eller Majablommor

Det är snart maj månad och jag känner att det är dags för en rita-utmaning igen. En gratis ritakurs med tema blommor. Jag vill rita blommor med dig! Majblommor. Eller ska vi säga Majablommor? Vill du hänga med?

maja-på-näset-majablommor-ritamedmaja-ritakurs

Foto: Catarina Eden

Jag flyttar kursen, så först några rader om det. Och sen har jag skrivit om hur du gör för att hänga med och rita Majablommor i maj. 

Instagramkursen flyttar in här på min sajt
Jag flyttar in den gratis ritakursen jag har på Instagram här på sajten för att kunna ge dig en bättre överblick, men också för att lagra allt material lite säkrare, en vet ju inte hur länge Instagram är poppis, inte sant?

Mer utrymme och ett lugnare tempo
Jag är själv emellanåt riktigt trött på tempot i den digitala världen och trivs fint med att ha flyttat tillbaka hit till bloggen och min sajt. Här där jag förr i tiden skrev så mycket. Om livet, om skapandet och om kreativiten. Och vet du, när jag skrev så landade jag tankarna på ett så bra sätt och ur det skapades ett och annat bra. 

Här har jag mer utrymme och saker får ta sin tid. Kanske når jag inte lika många, men kanske blir det värdefullare utbyten med likasinnade istället?

Notiser på Instagram – men kursstegen här
Jag kommer fortsätta posta bilder på Instagram, som notiser men själva kursstegen finner du i fortsättningen här på min sajt. I menyn under kurser och ”Rita med Maja – gratis ritakurs” kommer jag samla allt i bildspel. En liten omväg för dig, ett klick extra av dagens hundra eller tusentals klick… men du kommer också till en lugnare plats där du får rita lite mer ifred. Jag tror inte jag är ensam om att längta efter långsammare tempo, längre texter och mer av värde och mindre av ”as soon as possible”.

RITAKURS TEMA BLOMMOR

Rita med Maja i Maj – majblommor eller Majablommor

Jag kommer posta en blomma per dag på tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar hela maj månad, med början den 5 maj. Jag är ju ledig på måndagar och pysslar med mitt egna skapande. Och helgerna loggar jag ut helt från den digitala världen. Så tisdag till fredag hela maj månad. En majablomma per dag. Och du följer stegen här på sajten. Varmt välkommen att hänga på. 

maja-på-näset-majablommor-ritamedmaja-ritakurs

Foto: Catarina Eden

Såhär gör du för att delta

  • ta del av notiserna som kom-i-håg på Instagram
  • följ kursstegen här på min sajt: kurser > ”Rita med Maja – gratis ritakurs”
  • rita när du har lust och ork och tid
  • du behöver en penna
  • du behöver ett papper
  • du behöver kanske ett sudd
  • och kanske vill du ha något att färglägga med också
  • du kan också välja att rita digitalt
  • om du delar din bild i sociala medier så använd taggen #ritamedmajablommor så går jag gärna in och tittar och skriver en rad eller två

Jag tänker att du ritar Majablomman en eller flera gånger på ett papper. Och sen nästa dag, fyller du på samma papper med nästa Majablomma. Det blir sexton hitte-på-blommor totalt under månaden som tillsammans kommer fylla hela ditt papper. Helt fullklottrat av blommor kan det få bli. Växande, kraftfullt och färgsprakande. Kanske spridda som en sommaräng, eller placerade som i en bukett. Men du får såklart göra som du vill, jag är inte mycket för regler och facit. Det vet den som känner mig! Så vill du ha ett papper för varje Majablomma så är det så du gör. 

Blommor – precis vad vi behöver just nu tror jag. Jag kommer rita och eller måla analogt – men det går såklart fint att rita digitalt istället om du föredrar det.

Hoppas du vill vara med! Har du några frågor så skicka ett mail!