Tilltro till människors kraft | WebCoast 2012

Att sätta samman en skara människor under ett tak i Göteborg och låta alla dessa personer forma helgen tillsammans. Jag tycker om formatet så mycket! Det finns en enorm tilltro till människors kraft i okonferansformatet.
Foto av Karl Nilsson, http://beta75.se
För en liten stund släpper vi kontrollen. Vi väljer att inte i förväg planera dagarnas innehåll. Vi litar på att fantastiska saker automatiskt händer när människor med olika bakgrund, olika kompetens möter varandra.Vi får frihet att skapa. Att ta plats. Att prata och att lyssna på varandra. Vi krockar våra tankar och vet att ur det kommer massa klokskap. Vi väntar med planeringen och först på invigningen fylls en vägg med ämnen att diskutera, frågor att ställa eller saker man vill berätta om. Är inte det helt otroligt? Egentligen.
Foto: Karl Nilsson | beta75.se
Jag samlar tankarna efter helgen i Göteborg – och WebCoast.
Det här är utan tvekan den mest energigivande konferens, eller okonferens rättare sagt, jag deltagit i. När man kan känna det i luften direkt man kliver innanför dörren. Då vet man att det blir riktigt bra. Och riktigt bra blev det! Jag har inte landat mina tankar än. Men jag samlar de i den oordning det ligger just nu. I en lång punktlista huller om buller. Från sessions, från små och stora möten. Från frågor som väcktes till svar jag fick.

  • Hann bara krama dig @KarinJosefina. Hade gärna suttit och pratat i timmar med dig! Men det får bli en annan gång.

 

  • Transmedialt berättande. Ett nytt begrepp för mig men som genast började ta form i mina tankar. En berättelse som får olika form och tar sig från ett media till ett annat. @ChristianRiedl höll en session om det. Det här skulle jag vilja jobba mer med! Förstå vilka möjligheter…

 

  • @mikumaria, @britstakston, @vimleanna – Ni är mina stora kvinnliga förebilder! Starka och med fötterna så förbannat stadigt i marken. När jag ska göra något viktigt tänker jag på er och sträcker på ryggen!

 

  • Fotosöndag lunchtweetup. Riktigt roligt att få ansikten på fler deltagare. En lite nördig och uppsluppen träff med blippande i fotoappar och snack om Fotosöndag och framtiden. Någon session om Fotosöndag blev det inte den här gången. Jag försöker lyssna på de där vännerna som säger att jag ska ta det lite lugnt. Det är och har helt enkelt varit så mycket en period nu, så det var skönt att åka iväg helt kravlöst.

 

  • Träffade en främmande person på tåget ner till Göteborg. Vi pratade om meningen med livet, om döden, om filosofi, om yrkesgrupper, om kvantitet kontra kvalitét och mycket annat under tre timmar. Han var norrlänning, sjuksköterska och hette Magnus. Ett sån’t där möte man minns. Jag tar med mig hans tankar om att vara rädd om melankolin och se vad man får ut av de svåra stunderna i livet. Vad de gör för att vi ska utvecklas.

 

  • Digital styling. Hur lyfter du fram den du ÄR i den digitala världen. Med en liten bild och en kort text. Hur uppfattas du? Diskussionen kom att handla om 24-7 och äkthet. @EmilJansson du får mig att le! Det är okej med bilder från fester – men visa också allt annat du är! Bygg en helhet och bygg på det du är!

 

  • “Vi ville ju bryta mot gamla strukturer” och allas åsikter är lika värda. Bort fr gamla hierarkier! Från session med Brit Stakston. Dags att se självkritiskt på det här. Hur måna är vi att släppa in “de andra”. Nog är det lite fint att vara exklusiv. Hur bemöter du omvärlden när de frågar om och kanske ifrågasätter din digitala närvaro? Vilken bild ger du av nätet?

 

  • Session “Från bokidé till bok”. En ren slump att jag snubblade in här. Men jag tänker, klart jag måste ge ut en bok någon gång. Jag skulle gärna göra illustrationer till en klurig text. Vill du skriva?

 

  • Samarbeten: jacka in i varandra och på så vis kunna vara liten, rörlig men attans stark.

 

  • Vad kommer efter Internet? Den kan man fundera på lite nu och då.

 

  • Sen alla de jag pratat med men aldrig träffat i den fysiska världen. Tack till exempel @6ft5 för ett fint samtal under session om att “koppla ner och koppla av”. Den diskussionen kom att handla mycket om att vara närvarande i nuet och att man kan vara lika avkopplad när man är uppkopplad. Det handlar mer om att lyssna inåt och inte känna måsten. Släppa kontrollen och flyta med och inte ständigt jaga de senaste uppdateringarna. Som med allt annat egentligen.

 

  • “Döden och Internet” med Maria Gustavsson. Vem har ansvaret för vårt digitala arv? Vad vill vi sparas till eftervärlden? Hur gör man praktiskt? Ett ämne vi gärna undviker och inte vill tänka så mycket på.

 

 • Att avsluta dagarna med kvalitetsfilmer och skitsnack med bästa @beta75 , det gör mig lycklig på riktigt. Jag menar sälja sin själ till djävulen för att bli bluesgud. Vem skulle inte göra det?