Här får du lära i lugn och ro

Det går så fort överallt. Var än jag riktar blicken så är det bråttom och snabbt. Fort går nästan alltid före ordentligt och noga nuförtiden. Tid mäts istället för resultat. Jag är för att vara helt ärlig innerligt trött på det.

Därför bygger jag en lugn plats för lärande här på sajten och lämnar sociala medier. Hur ska en ny tanke eller idé kunna ta form i ett evigt informationsflöde av gott och blandat? Kreativitet och skapande behöver utrymme och tomrum.

Här vill jag att du ska få det utrymmet. Att du ska få landa en stund. Att du ska få fokusera på lärandet och inte bli störd i dina studier. Här ska du få läsa till punkt, utan avbrott för kampanjer och marknadsföring. Jag vill ge dig en plats där du hör dina egna tankar.

Foto Catarina Eden

Handens arbete som stöd för dina tankeprocesser

Här på Handens Arbete, min blogg, kommer jag publicera artiklar som handlar om just handens arbete som stöd för tankeprocesser av olika slag. Jag kommer skriva om kreativitet, skapande och visuell kommunikation. Hur du kan ta något mycket komplicerat abstrakt och förvandla det till något istället konkret greppbart – i form av enkla ritade bilder. Bilder som du kan förhålla dig till. Bilder som ger dig en riktning.

Lär dig rita enkla symboler – gratis ritakurs

Rita med Maja #allakanrita flyttar också hit. En gratis ritakurs med steg för steg där du knäcker ritakoden och lär dig att rita vad som helst i hela världen som enkla symboler. Den här kursen har alltid varit gratis och kommer så förbli, tillgänglig för alla. Den kommer inte längre finnas på Instagram, just för att jag önskar placera den i ett lugnare och skönare sammanhang. Här stjäl inget din uppmärksamhet, utan du får vila i ritandet för en stund.

Videokurser i visuell kommunikation

Jag kliver nu i höst in i min nybyggda studio, här i skogen där jag bor, för att spela in videokurser. Också det för att du i lugn och ro ska kunna ta del av och studera när det passar dig som bäst. Och varifrån som helst. Du kan spela upp, pausa och följa med i det tempo som du önskar. Och naturligtvis repetera om du så vill. Du köper en videokurs och den är sedan tillgänglig för dig i två veckor. Håll utkik i höst!

Digitala verkstäder i visuell kommunikation

Ibland håller jag digitala verkstäder. Här ses vi i realtid och jag är med och handleder arbetet. Det kommer vara grupper om max tio personer, just för att jag vet att den personliga återkopplingen är så viktig för utvecklingen. Att befinna sig i ett mindre sammanhang skapar också en trygghet som gör att du kan ta rejäla kliv framåt i lärandet. Ordentligt och noga du vet! Du kommer hitta datum för digitala verkstäder i min butik när dom finns tillgängliga och du kommer också få information här på Handens Arbete.

Privatkurser och kurser för företag

Vill du gå en kurs privat för att få allt skräddarsytt efter just dina behov så är du mer än välkommen att höra av dig till mig. Likaså om du har ett företag där du önskar kapacitetsbygga internt och börja arbeta mer visuellt. Skicka ett mail så börjar vi där.

Produktion och butik

Du kan beställa unika illustrationer och ritade filmer till dig eller ditt företag. Du hittar också en bildbank här på sajten där du kan köpa bilder. Bilder, symboler och olika typer av mallar finns i butiken och där fyller jag hela tiden på med nytt material.

Det kommer inte ta två sekunder för dig att lära dig det här

Du kommer inte få en endaste lista med ett till tio att kvickt bocka av. Helt enkelt för att det inte fungerar. Jag vill inte längre vara en del av de plattformar där tempot idag är så uppdrivet så vi tappar i närvaro och kvalitet.

Inget här kommer vara styrt av slumpen eller genererat av någon fiffig app. Allt här kommer vara skapat från grunden, av handen och pennan om än på en digital plattform och många gånger skapat med hjälp av digitala verktyg.

Investera din tid, ditt hjärta och din vilja

Ser jag tillbaka på mitt nu fyrtiofemåriga liv så kan jag konstatera att allt som varit av verkligt värde, som än idag har betydelse, har varit de delar där jag investerat min tid, mitt hjärta och min vilja. Jag vill låta saker få ta sin tid igen och ge dig beständig och hållbar kunskap. Något ingen någonsin kan ta ifrån dig.