Förbjuden längtan tillbaka

Tiden är inte obegränsad och jag vill vara rädd om varje minut. Jag vill att alla mina sinnen är klara och vakna och jag vill ha rum för att själv välja vad som upptar mina tankar.

Vi måste säga ja till allt nytt. “Det är ju det här som gäller nu”. Att längta tillbaka, ja det är nästan förbjudet att säga så nu.

Jag vill ha lugn och ro

Jag har längtat tillbaka. Och till delar är jag där igen, tillbaka, där det känns inuti på det där viset som det gjorde förr i tiden. Där tid för att tänka klart finns. Där tomrum och mellanrum gör att tankar kan komma i rörelse, finna varandra och kopplas samman till något värdefullt. Ibland får jag syn på saker jag aldrig tidigare sett. Oftast när jag har lite tråkigt. Minns du hur det var? Att ha lite tråkigt?

Jag vill ha lugn och ro och befinna mig i en livspuls där dygnens innehåll över tid överraskar mig med nya insikter och nya frågor. Och någonstans behöver jag då göra plats.

Härvarande och klartänkt

Jag har nu tagit ett professionellt beslut att lägga hela mitt fokus och all min arbetstid framöver på att utveckla mina tjänster och produkter. Jag vill att arbetet tillsammans med mina uppdragsgivare ska generera hållbara leveranser med högsta kvalitet. Jag önskar att som egenföretagare vara härvarande och klartänkt under dagar av lärande.

maja-larsson-digital-bildverkstad

Var det för en kvart sedan eller har det gått en halvtimme?

Sociala medier är impulsivt i sin form och konsumeras i ett, vad jag tycker, för varje dag allt högre tempo. Det är starkt beroendeframkallande och jag blir hela tiden avbruten och kommer på mig själv med att ha glömt bort varför jag alls klickade mig in där tidigare. Var det för en kvart sedan eller har det gått en halvtimme? Och vad gör jag nu i den här appen… Gick jag inte in för att kolla… Jag minns inte. Det hela blir lätt lite oklart. Tankarna flimrar.

Det kan vara både inspirerande och lärorikt på sociala medier. Och där finns många intressanta människor som är en stor glädje att följa. Det är en form som jag tror kan fungera väl för andra, säkert både privat och professionellt. Det är ett sätt att nå ut med viktiga budskap. Också. Men för mig, på den plats där jag nu befinner mig och med dom drömmar jag har kopplat till mitt företag så kostar det mer än det smakar.

Välja bort istället för att lägga till

I många år har jag nu tagit pauser över helger och över sommarlov och helt loggat ut från sociala medier för jag har känt att det gjort mig så gott.

Under det gångna året raderade jag Facebook och drog ner på aktiviteten både på Instagram och LinkedIn. I år har jag som avsikt att helt koncentrera mig på att bygga värdet för mina kunder på den här sajten, en lugn plats där allt finns samlat. Det kommer spara tid inte bara för mig, utan också för mina kunder som slipper leta efter ett inlägg som bara minutrar efter det postats kan ha sorterats bort av algoritmer eller bara begravts under hundratals nya.

Jag har haft en förbjuden längtan tillbaka och reste dit för att hämta med mig något för mig mycket värdefullt. Och nu, nu är jag pirrigt nyfiken på vad som händer när jag tar med mig den här skatten in i nutiden och framtiden.

maja-larsson-majas-bildverkstad-bildbank

Kunskapsbrev

Läs och lär om visuell kommunikation i ett brev som du får någon gång ibland.