Visuell projektledning i Miro

Jag vill visa dig ett par av mina pågående kundprojekt som har stöd av visuell process- och projektledning i Miro. Miro är ett fantastiskt verktyg för att kunna arbeta flexibelt, snabbt och effektivt. Ytan ger utrymme för en dynamisk och pedagogisk struktur och plats för visuella element som gör det enkelt att navigera och ta sig framåt i en arbets- eller lärandeprocess.

Som pedagog och visuell process- och projektledare fullkomligt älskar jag möjligheterna som Miro ger. Jag provade tjänsten lite sporadiskt för något år sedan och har också drivit några projekt där genom åren. Jag har varit positiv hela vägen. Men efter eventet Distributed’22 blev jag verkligt inspirerad till att lära mig mer och fördjupa mina kunskaper.

struktur-digital-samarbetsyta-bildverkstan-maja-larsson
Från videokurs Rita i arbetet

Tidsbesparande, överblickbart och praktiskt

Nu föreslår jag visuell projektledning på Miro till alla mina kunder och det med mycket goda resultat. Det fina är hur intuitivt verktyget är, även helt nya användare förstår snabbt hur de kan kommentera delar eller ladda upp material. Det är tidsbesparande då vi inte alltid behöver synkronisera kalendrar, ringa eller koppla upp oss digitalt på möten för att dela tankar, inte heller leta efter material i långa epost-trådar utan har allt samlat på en och samma yta. Praktiskt! Mina uppdragsgivare kan också närsomhelst logga in på sin unika kundsida och se hur arbetet fortlöper.

Bertil-illustration-persona-upplandsbygd-maja-larsson-bildverkstan
Skiss persona © Upplandsbygd

Vi kan med enkelhet gå från utzoomat läge, överblicka helheten och tydligt se var i processen vi befinner oss vidare till att zooma in på detaljer. Om vi önskar ses för att diskutera något så är det också möjligt att starta ett möte direkt på samarbetsytan. Det går också att koppla ihop Miro med Zoom om du föredrar det.

Dynamisk berättarstruktur

Genom att skapa presentationer och utbildningsmaterial i Miro istället för Keynote behöver jag inte alltid anpassa mitt innehåll till en linjär berättarstruktur. Jag kan tillsammans med mina kursdeltagare istället arbeta i mer dynamiska och pedagogiska berättarstrukturer som på ett mycket bättre sätt stödjer och uppmuntrar interaktivitet – vilket i sin tur möjliggör ett fördjupat lärande.

Ett enkelt exempel och på samma gång en gratis ritkurs finns på min visningsyta.

Pågående kundprojekt, exempel

Ett par av mina pågående kundprojekt som har stöd av visuell process- och projektledning i Miro finner du i galleriet nedan här. Klicka för större bilder.

Teknikutvecklingen och vår livsmiljö

Möjligheterna jag ser gör mig helt lycklig. Det händer så mycket spännande, allt utvecklas snabbt och jag tror inte vi ens kan föreställa oss hur en arbetsvardag om säg bara fem år ser ut.

Teknikutvecklingen ger mig hopp då den kan möjliggöra ett mer ansvarstagande och hållbart arbetssätt utan onödiga resor eller transporter som ytterligare försämrar livsmiljön för växter, djur och människor. Låt oss ta den här möjligheten, fokusera på problem som måste lösas, sätta samman precis rätt kompetens för uppgiften ( varhelst personerna ifråga befinner sig på planeten, det är i sammanhanget helt oviktigt ) och göra jobbet.

Vi har massor att göra och väldigt knappt om tid

Vi måste våga arbeta på nya sätt och viktigt – ta oss tid till att lära och öva för att bli riktigt bra på det här med att arbeta och leda i en digital arbetsmiljö. För ärligt talat, vi har faktiskt inte råd att göra som vi alltid har gjort, att gå tillbaka till det “normala”. Det är redan minus på kontot. Vi har massor att göra och väldigt knappt om tid.

Melissa-illustration-persona-upplandsbygd-maja-larsson-bildverkstan
Skiss persona © Upplandsbygd