Kostnadsfri materialbank och AI-generade bilder

Från och med nu kommer jag att spela in mina inlägg här under “Rum för tankar”. Det på inrådan av min kloka storebror, för att göra innehållet tillgängligt för fler. Det blir i ett enkelt producerat videoformat, filmat vid arbetsbordet i min studio och alltid textat. Så nu kan du välja att ta del av innehållet genom att läsa texten nedan eller så kan du lyssna och se på videon. / Maja

Mycket är sig likt här på Maja På Näset, men ett arbete med att justera tjänster och produkter efter marknadens behov och den pågående snabba teknikutvecklingen inom AI, pågår också. I samband med det arbetet har jag bestämt mig för att göra materialbanken till en kostnadsfri resurs.

Du kan alltså från och med nu utan kostnad ladda ner högupplösta skisser, bilder, symboler, bakgrunder och mallar som du kan ha användning för i ditt arbete. Materialbanken kommer fyllas på kontinuerligt och i anslutning till olika projekt.

Om du kikat inom startsidan eller menyn här på Maja På Näset så ser du också att jag byggt om litegrann. En större tyngd läggs framöver på visuell pedagogik och visuellt processtöd. Du är fortfarande varmt välkommen att beställa illustrationer, bildbanker, film och animationer såklart. Men då jag alltid lägger mycket arbete på själva processerna tillsammans med mina kunder så tycker jag den här strukturen bättre speglar det du får som kund hos mig. Och nu kan vi alltså använda resursen fritt i vårt gemensamma arbete. Det snabbar upp och effektiviserar men gör också arbetet mer laborativt och lekfullt vilket i sin tur stärker lärande och utveckling. Mindre fokus på själva bilderna, mer fokus på det egentliga värdet! Det som händer där på vägen…

Du som kund är involverad i hela processen

Hos mig får du aldrig bara ett gäng bilder levererade utifrån en beställningslista, utan involveras alltid från start till mål. Du är med från exempelvis framtagandet av skisser till färdiga bilder. Eller när vi tillsammans bygger upp en workshop-miljö på Miro. I det här arbetet får jag möjlighet att verkligen lyssna in dina behov, snappa upp viktig information om er verksamhet och på ett djupare plan förstå uppdragets syfte. Det är genom det här upplägget som jag kan lova dig pricksäkra leveranser och hög kvalitet. Att du får ett visuellt material som är hållbart över tid! Det handlar om lyssnandet.

robot-manniska-hander-maja-pa-naset-illustration-ai

©Maja På Näset

Under arbetets gång delar jag också med mig av min kompetens och mina erfarenheter inom visuell kommunikation och pedagogik. Jag har ju ägnat nu trettio yrkesverksamma år åt bildberättande i olika former. Det här är ett område jag behärskar väl. Jag är tydlig med varför jag rekommenderar en struktur, en riktning, ett pedagogiskt grepp eller ett stilval. Jag är ju pedagog i botten och har arbetat många år inom skola och ledning – och det där går visst aldrig ur. Det kommer liksom på köpet när du väljer att arbeta med mig. Jag älskar att se andra människor växa och lära. Och väljer vi ett mer långsiktigt samarbete har vi i det här sättet att arbeta tillsammans lagt en gedigen grund som vi framöver kan dra stor nytta av.

Det är kunskapen som styr resultatet

Bilder är idag lätt att skapa med olika AI-tjänster. Men om du ska få verklig nytta av det visuella materialet så behöver du kunskap. Kunskap kring urval och tillämpningar för fungerande visuella sammanhang och helheter. Därav mina justeringar här på sajten. Allt är i ständig förändring, inte sant? Jag hoppas ändå att du fortfarande känner dig hemma här på Maja På Näset och att du hör av dig till mig om du har några som helst frågor kring hur ett visuellt material kan stödja dig i dina arbets- och lärandeprocesser.

Kunskapsbrev

Läs och lär om visuell kommunikation i ett brev som du får någon gång ibland.