Inspelningsstudio i ett torp från sjuttonhundratalet

Nu finns första videokursen på plats här i skogen norr om Uppsala. “Skapa ditt symbolbibliotek” stödjer dig i arbetet med att ta fram just ditt egna symbolbibliotek. Format och anpassat efter dina behov och det arbetssätt du föredrar.

Om du investerar lite tid och tålamod kommer du kunna skapa kommunikation som känns mer. Och jag skulle inte bli förvånad om du kommer arbeta på ett nytt sätt efter att ha gått kursen.

maja-på-näset-videokurs-skapa-ditt-symbolbibliotek

MAJA PÅ NÄSETS VIDEOKURSER

En produktion mitt i skogen

Jag byggde i somras en inspelningsstudio i mitt torp med anor från 1700-talet. Gamla slitna trägolv med spår av oräkneliga trampade fotsteg genom hundratals år. Småblommiga tapeter från gissningsvis fyrtiotalet, framplockade av ivrig nyfikenhet. Och sprillans ny teknik. Som jag tycker om sådana kontraster. Jag trivs så jag spinner ikapp med katten.

Filip Pilthammar som tidigare arbetade på Moderskeppet där jag har ett flertal videokurser inspelade under åren, hjälpte mig med tänk kring både inköp och ljussättning. Det besparade mig så mycket arbete och jag kunde istället fokusera på målgruppens behov, värdefullt innehåll, känsla, uttryck och produktionsplanen som nu hänger på väggen i min ateljé.

Varför pedagogiken, estetiken och tekniken?

Jag önskar möjliggöra för dig att återta ett förlorat språk

När jag skapar videokurser till dig så kombineras allt det där jag tycker så mycket om att göra. Pedagogen, konstnären och nörden i mig – alla tre får ta plats när jag genom att skapa videokurser vill ge dig mer mark under fötterna. När jag hoppas att du ska våga återta ett förlorat språk. För alla kan rita! Att rita, det är först och främst ett språk. Ett sätt att stödja samtal och tankearbete. Det handlar inte om att rita fint.

Jag har i botten flera års konstskolestudier som jag sedan kombinerade med min utbildning i pedagogik. Under åren ute i gymnasieskolan arbetade jag även med webbdesign, animation och fotografisk bild. Så. Inte är det konstigt att det här arbetet med att skapa videokurser, är bland det mest givande jag ägnat mig åt på länge.

Praktisk pedagogik – lär dig genom att rita

I mina videokurser får du tydliga instruktioner genom avsnitten och du hänger med och ritar dig igenom alla kurser tillsammans med mig. Du kommer lära genom att praktisera. Bestämmer tempot, det gör du. Du kan med fördel sprida ut dina studier under några dagar eller en vecka. Allt för att du på bästa sätt ska kunna ta till dig kunskapen och sedan äga den, som din alldeles egna. Min önskan är att du ska få med dig verkligt hållbar kunskap. Kunskap som du kan bära med dig genom hela livet.

Estetiken – handritade kurser för upplevelsen utöver

Kurserna jag skapar kommer alla vara ritade för hand och inspelade i min studio och ateljé i skogen norr om Uppsala. Ingen kurs kommer vara den andra lik.

Jag vill att det estetiska uttrycket ska ge ett extra värde till kursinnehållet, och förmedla en kunskap också helt i sig själv. Färgen, formen och materialet ska vara en upplevelse för dig.

Tekniken – välproducerat, enkelt och lekfullt

Jag vill ge dig välproducerade videokurser. Gedigna och ordentligt gjorda. Men jag vill gärna koppla samman tekniken med det enkla och lekfulla. Hellre avskalat och rakt på än tillkrånglat och med omvägar.

maja-på-näset-videokurs-ritakurs-visuell-kommunikation
Hur enkelt kan du rita?

Kunskapsbrev

Läs och lär om visuell kommunikation i ett brev som du får någon gång ibland.