Videokurser Rita i arbetet

Producerat och publicerat – två nya videokurser för att du ska kunna Rita i arbetet. En grundkurs och en fortsättningskurs med fokus på visuellt stöd utformat för mötet med andra.

Totalt 80 min videomaterial och några dagars investerad tid från dig och du har en riktigt god start för att börja arbeta mer medvetet med visualisering i ditt arbete.

Rita i arbetet, grundkurs 40 min

Symboler, sekvensbilder och scenarion

I den här kursen får du veta hur du direkt kan komma igång och rita i arbetet. Du har mycket snart en start på ett alldeles eget symbolbibliotek. Du lär dig rita symboler utifrån fem enkla grundformer och kan efter kursen enkelt fylla på ditt egna symbolbibliotek. 

Vidare får du veta hur du kan använda symbolerna för att skapa sekvensbilder och scenarion, som stöd för en händelse eller ett tillstånd.

Analogt och digitalt

Efter kursen kan du röra dig fritt mellan det analoga och digitala bildskapandet. Utifrån vad du önskar åstadkomma på arbetet kan du göra kloka val när det kommer till gestaltningsteknik och du kan stödja din kommunikation med ett tydligt, kvickt och enkelt visuellt uttryck.


Rita i arbetet, fortsättningskurs 40 min

Här fördjupar du dina kunskaper från grundkursen och lär dig mer om vad du behöver tänka på när du ritar i mötet med andra.

I den här fortsättningskursen förklarar och visar jag med tydliga exempel vad du ska tänka på när du ritar i mötet med andra…

  • när du ansvarar för en utbildning
  • när du formar en workshop
  • när du leder ett möte
  • när du driver ett projekt
  • när du vill presentera en idé, en tjänst eller en produkt på ett tydligt sätt
  • när du vill förklara något komplicerat på ett enkelt och effektivt sätt
Disposition av ytor, tydliga översiktsbilder, visualisering av processer

Du får lära dig om disposition av ytor, om grafisk facilitering och graphic recording. Om hur du skapar tydliga översiktsbilder, visualiserar processer och skapar grafiska tankemodeller som gör det där abstrakt flyktiga konkret och greppbart. Du får lära dig att på bästa sätt använda både det fysiska och det digitala rummet när du arbetar med visuellt stöd. Ja, för dom skiljer sig åt och kräver lite olika struktur!